Nederwettense WhatsApp groepen

Nederwetten kent drie publieke WhatsApp groepen.

Dorps preventie voor berichten over inbraakdreiging en andere urgente zaken (+31 6 23258848). 

Wettense Dorpstoeter voor informatieve berichten die het hele dorp aangaan (+31 6 23258848).

Kletsgroep Nederwetten voor Nederwettense grappen, grollen en gezelligheid (+31 6 41912728).

Tussen haakjes het telefoonnummer van een beheerder om geabonneerd te worden. 

Nachtlichtprofiel in Nederwetten

Tijdens de nacht van de nacht (15 oktober 2019) brandde de straatverlichting op 20%. Weinig Nederwettenaren hebben daar wat van gemerkt. In overleg met de gemeente is daarop besloten om de straatverlichting ook op andere momenten in het jaar te dimmen. Het voordeel is dat dit minder energie kost, en de natuur er ook minder last van heeft. Het nieuwe nachtlichtprofiel staat aangegeven in onderstaande grafiek. Wanneer met dit nieuwe profiel de verlichting meer dan voldoende blijkt, kan besloten worden het nog verder terug te brengen. 

image004.jpg

Buurtbus terug in dorpskern

De dorpsraad heeft in overleg met gemeente en vervoersbedrijf Hermes bereikt dat de buurtbus, net als vroeger, weer dóór ons dorp gaat rijden in plaats van er omheen. Deze lijn rijdt van Station Best via Son, Breugel, Nederwetten en Nuenen naar het St.-Anna ziekenhuis in Geldrop. Dat betekent dat je in een rechtstreekse verbinding binnen 26 minuten bij het ziekenhuis bent, danwel binnen 25 minuten bij een centraal station. Deze buurtbus rijdt elke werkdag, op elk uur. Om 8.30 komt de eerste bus, en om 17.30 de laatste. Dat geldt voor beide richtingen.
Vanwege het klein aantal opstappers in ons dorp is de buurtbus in 2011 uit ons centrum verdwenen. Er wordt een evaluatie ingepland na een jaar, waarin gesteld wordt dat er dagelijks minimaal 1 persoon gebruik maakt van de halte in Nederwetten. Voor de instandhouding van de lijn is het dus belangrijk dat deze daadwerkelijk gebruikt gaat worden.
Betalen doet men met een OV-chipcard, maar ‘’losse kaartjes’’ kunnen ook betaald worden met betaalpas en/of creditcard. Contant betalen wordt niet meer geaccepteerd.
Op het moment van drukken van deze nieuwsbrief mogen de buurtbussen echter nog niet rijden in verband met Covid-19. Passagiers kunnen namelijk alleen maar via de ingang bij de chauffeur instappen en dit brengt teveel besmettingsrisico met zich mee voor de vrijwillige chauffeurs en voor de reizigers. Bovendien zijn ook de ventilatiemogelijkheden in buurtbussen beperkt.

Op  https://www.hermes.nl/nl/ staan de dienstregelingen. 

Automaatje vervangt de vervoersdienst

De vervoersdienst Nederwetten is opgeheven. In plaats daarvan komt Automaatje, een landelijk initiatief voor het vervoer van minder mobiele plaatsgenoten. Zie www.automaatjenuenen.nl. Telefoon 040-7114462.